Podovi

Laminat je uvijek dobar izbor

Laminat - Dacom

Šta je laminat?

Laminat je višeslojni sintetički podni proizvod čiji su dijelovi spojeni postupkom laminiranja. Njihova upotreba posljednjih godina je veoma široka, te su veoma pogodni za različite površine i enterijere različitih namjena. 

Prva verzija laminata nastala je u Švedskoj od strane kompanije Perstorp.

Razlog njihove popularnosti i široke primjene jeste prvenstveno njihova jednostavna instalacija u odnosu na tradicionalnije vrste podova. U nastavku ćemo vam otkriti još nekoliko značajnijih karakteristika i prednosti kada je u pitanju ova vrsta podnih obloga.

Glavne karakteristike i prednosti laminata

Jednostavna instalacija

Nijedan podni materijal nije lakši za postavljanje od laminata. Laminat formira plutajući pod, što znači da ne mora da se zakucava, spaja ili lijepi za podlogu, te ovi podovi obično imaju jednostavan sistem zaključavanja koji je veoma lak za upotrebu, tako da je moguće da ga ugradite i sami.

Lako održavanje

U odnosu na tradicionalnije podne obloge, laminat zahtijeva malo održavanja. Potrebno je redovno usisavanje i brisanje da bi pod izgledao dobro. Zapravo, laminat upija minimum prašine, te ga ova karakteristika čini pogodnim ukoliko imate problema sa alergijom na prašinu. 

Prilikom brisanja poda, koristite tečnosti koje su isključivo namijenjene održavanju ovog materijala, kako biste izbjegli pruge koje mogu izazvati neadekvatna sredstva za čišćenje.

Otporni na habanje i ogrebotine

Laminat je uglavnom otporan na habanje i ogrebotine, jer je njegov gornji sloj izuzetno jak. Zbog ovog je preporučljiv ukoliko imate kućne ljubimce. Takođe, ukoliko dođe do većeg izlivanja vode ili pojave mrlje, savjetujemo da ih očistite što detaljnije kako vlaga ne bi prodrla u osnovni sloj, te da ne bi došlo do izbočine. Vodootporni laminati, takođe su veoma popularni i praktični naročito ukoliko je prostorija izložena navedenim potencijalnim neugodnostima. Laminati su sigurne i udobne površine za hodanje i igranje djece, te imaju odličnu apsorpciju udarca, i zbog toga su naročito preporučljivi za mlade porodice.

Pristupačna cijena

Postoji veliki izbor laminata u različitim cjenovnim rangovima, i jeftiniji su u odnosu na drvene podove, ali ne zaostaju u pogledu izbora dezena, kvaliteta i lakoće upotrebe. 

To znači da postoji laminatni pod za svaki enterijer i svaki pojedinac može izabrati pod koji se dobro uklapa u bilo koji prostor.

Veliki izbor boja i dezena

Vodeći proizvođači laminata, a koje možete pronaći u Dacom ponudi, nude izuzetnu paletu različitih vrsta dezena, boja, a koji se sa lakoćom mogu uklopiti u vaš eneterijer.

Zaključak

Laminat je isplativa opcija sa visokim performansama za ugradnju podova u vašoj kući, kancelariji ili nekom drugom prostoru. 

Ako su vam potrebni novi kvalitetni i izdržljivi podovi sa velikim izborom dezena i boja, svakako pogledajte naš katalog, ili nam pošaljite upit.

Želite pod koji izgleda elegantno, moderno i koji ne izlazi iz trenda?

Dacom, sve za vaše podove!

Pogledajte ponudu