Sanitarije

Sanitarije – Važni elementi svakog kupatila

Sanitarije Dacom

Izbor sanitarija je važan

Kupatilo je prostorija u kojoj  počinjemo i završavamo dan. To je svakako najintimnija prostorija u našim domovima, u kojoj pored toga što je potrebno dizajnirati je da se osjećamo potpuno ugodno i lijepo, veoma je važna i funkcionalnost svih elemenata sanitarija, kako bismo sve radnje obavili brzo i sigurno.

Mnogi od nas ponekad više vremena provedu u traženju nove sofe ili stolića, ali je činjenica da je oovakvu vrstu namještaja mnogo lakše zamijeniti, nego recimo kadu. Upravo zbog toga, veoma je bitno da da se opredjelite za funkcionalne sanitarije napravljene od visoko kvalitetnih materijala, kako kasnije ne biste imali potrebu da ih mijenjate, što će uticati na vaš budžet i nepotrebno trošenje vremena.

U Dacom d.o.o. smo se potrudili da u svom asortimanu ponudimo izuzetne proizvode najvećih evropskih proizvođača, iz koje možete izabrati sve potrebne proizvode koji će zadovoljiti  najbitnije stavke, koje smo pomenuli, a to su funkcionalnost, dugotrajnost i estetika.

U nastavku teksta izdvojićemo važnost nekih od osnovnih proizvoda koje svako kupatilo treba imati, te vam pomoći kako da izaberete onu vrstu proizvoda koja će vam najbolje odgovarati.

Najbitnije sanitarije svakog kupatila

Umivaonik

Novi umivaonik za kupatilo, može donijeti izvanrednu promjenu u vašem postojećem kupatilu, ili ukoliko pravite potpuno novo kupatilo. U našem asortimanu postoji velik izbor umivaonika koji će svojom funkcijom i estetikom zadovoljiti sve ukuse. Prilikom izbora umivaonika važno je da obratite pažnju na vrstu materijala, oblik, te naročito na veličinu, kao i mjesto gdje će biti postavljen. 

Ne postoji standardna veličina za umivaonik u kupatilu. Neki mali umivaonici su dovoljno veliki za pranje ruku, dok su najveći umivaonici dovoljno veliki za pranje kose ili čak odjeće.

Veličina i oblik umivaonika su generalno stvar ličnih preferencija. 

Pored oblika, materijal od kojeg je napravljen ovaj elemenat. Tradicionalna keramika, poput porcelana, staklastog porculana i šamota je klasičan izbor. Takođe, staklo, prirodni kamen, te metali poput gvožđa, nehrđajućeg čelika, bakra i mesinga postali su moderni u posljednje vrijeme. 

Kupovina i ugradnja lavaboa nije nešto što ćete često raditi, pa kupite kvalitetan, dobro napravljen koji će trajati godinama.

WC šolja

Na izbor šolje utiču koja vrsta odvodnih cijevi je ugrađena. Ukoliko se odlučite za klasičnu šolju, onda nećete imati problem pri odabiru, jer ona može biti postavljena i na cijevi koje su podu i na zidu. Ukoliko vam je interesantniji dizajn zidne, onda vsakako cijevi moraju biti u zidu kako bi se ova vrsta sanitarija mogla instalirati. 

Veoma bitna karakteristika jeste i veličina. Glomazne šolje mogu biti odudarati svojom veličinom od ostalih elemenata u kupatilu, stoga je važno da se estetski uklopi sa ostatkom. Takođe, možete izabrati da li želite da se vodokotlić vidi ili ne, kao i da izaberete wc šolju čiji je prostor oko nje lakše očistiti, a u ovom slučaju najbolje su se pokazale one zidne, jer prostoru ispod možete lako pristupiti. 

Što se tiče same boje, dizajneri enterijera će vam svakako preporučiti da ona bude u skladu sa ostalim elementima, kadom i bideom.

Pogledajte našu ponudu

Kada, tuš kabina

Svakako značajan elemenat svakog kupatila, i to iz mnogo razloga. Izbor između kade ili tuš kabine, obično je uslovljen vašim ličnim navikama, i stilu života. Ukoliko volite duga opuštanja u vašoj omoljenoj kupki, onda se svakako odlučite za veću kadu u kojoj ćete se relaksirati, naravno ukoliko dimenzija prostorije dozvoljava. Ako živite brzo, i želite se istuširati i nastaviti dalje sa vaši dnevnim aktivnostima, onda je tuš kabina idealna za vas. Ukoliko je vaše kupatilo zavidnih dimenzija, možete biti srećni i ugraditi i jednu i drugu varijantu. 

Pored udobnosti i ličnih navika, važan je i materijal koji bi u oba slučaja trebao biti kvalitetan materijal koji nije klizav, te da se osjećate sigurno. 

Pogledajte ponudu

Zaključak

Kupatilo je mjesto u kome želimo da se osječamo prijatno i sigurno, te da svi elementi sanitarija budu u skladu jedni sa drugima, oblikom, veličinom i dizajnom. Kod nas možete pronaći proizvode koje zadovoljkavaju sve navedene faktore, te napraviti svoje kupatilo iz snova.

Kontaktirajte nas za više informacija putem forme.

Kontaktirajte nas